Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата ми след 100 км. почва да ходи наляво и дясно?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата ми след 100 км. почва да ходи наляво и дясно?

Сменил съм
    долни носачи предни АСметал 2 броя
    биалетки предни 2 броя
    биалетки задни 2 броя
    тампони стабилизирваща щанга предна 18 лв
    Преден вътрешен накрайник на колелото като ми дадоха по дълъг и сега волана ми е на една страна, днес правих реглаж на предния мост каза, че всичко ми е наред, амортисьорите също. А като вдигна 100 км започва да си ходи наляво и дясно, след 14 направо е опасно все едно караш на лед. И никой си няма на идя от какво е.Не си личи да има някъкви сериозни удари по колата. направо незнам вече......
    156 1.8 TS

къде ти носи колата отпред или отзад?
    Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Сега като ми направиха реглаж мисля, че е отзад но не мога да кажа на 100%
      156 1.8 TS

Comment

Моита носеше на ляво - на дясно при 100км ама смених предните амортисьори и сега е бетон!

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Моята носи само при ускорение в голям баир. Предницата и тръгва. Може просто защото е Алфа Ромео и не си ще гумите които за с 2 мм грайфер м/у другото

Това за да разведря темата :P
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Долните носачи са ми на 1000 км, даже днес като са сменяли вътрешния накрайникса ми повредили маншончето на шарнира и ще замине бързо, поне така ми каза човекът от СБА, а за него всеки ми вика, че разбира най много, преди 10 дена ходих и при Колев и там ми викат смени само вътрешния накрайник и ще се оправи, смених го и сега волана ми е на една страна - продали са ми по дълъг накрайник като цяло е малко по добре до 100 км, но над 100 км. дори не мога да го сравня и с опел астра 91 година с нея поне съм карал със 160 без да мръдне а сега ми трябва трилентов път за тази скорост. То не остана човек който да не съм питал в града и май ще си я карам така, то и нямам вече друг изход
            156 1.8 TS

Comment

И моята е така. Над 150 става страшно за каране. Мислех, че усещането е такова заради спортното окачване, но то би трябвало да е по-добре с него. Много лесно се върти волана при висока скорост. И той както малко му трябва за да завие колата и хуква на където си иска. Би трябвало да става твърд при висока скорост, но не.

Аз рядко карам на дълго, но като се замислих и при мен е същото положение.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Вече се чудя да не е кормилната рейка, друго не остана или нещо в задния мост, но не се сещам при кой да отида. Карал съм 10 пъти по смотани коли и са се държали много по стабилно. Моя по принцип се върти доста по трудно от други коли със серво усилване но е и по удобно не да го бутна и да бяга на някъде. Скоро карах едно браво със супир чувствителен волан и няма нищо общо с моята. Явно има един и същ проблем. Аз и не карам бързо но някакви коли 10 години по стари и три пъти по нисък клас да се държат по стабилно не мога да го приема
                156 1.8 TS

Comment

Амортисьори . .
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Гледаха ги и тях днес питах каза че са си супер
                    156 1.8 TS

Comment

колега не знам при теб какъв е проблема
                      при мен такова нещо няма
                      първо гумите са ми добре в общи линии
                      окачването ми е бетон ...
                      докато по ходовата част имам немалко забележки
                      които всеки момент ще бъдат отстранени де ...
                      но и в този вариант колата е екстра по хубав път
                      до към 170 км/ч
                      нагоре вече става осезаемо страшно
                      но това е защото ходовата част не е в ред ...
                      гумите са ми 205/60/15 и е сравнително висока
                      та както казват колегите може причината да е
                      калпави амортесьори ..
                      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Във Вт правят на 2 места се занимават с окачване и имат добра техника. И на двете ходих, казаха ми, че са ок. Следващия път кола от магазина, ама много скъпи тея 159ки
                        156 1.8 TS

Comment

Ами освен да дойдеш и в София да провериш консултации, иначе така трудно ще се разбере, майстори и сервизи има, предварително се уговори да не губиш време .
                          Аз правих тест на амотрисьорите, ако не карам много спортно, има живот в тях, щом и на теб са ти казали, надали е от тях.сменял съм само предни носачи и гуми, реглаж съм правил, никакви проблеми със скоростта, а над 150-60 не съм дигал засега.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Violator
                            Гледаха ги и тях днес питах каза че са си супер
                            Как ги гледаха? Трябва да я сдрусат на стенд! Хвърли предните два ако искаш първо за проба и ще видиш че колата няма нищо общо. Може да си сложиш и по-ниски гуми. Амортисьорите може да не са изтървали и да са на 40% колкото хора са сменили все има разлика.
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

хм,мойте амортисиори просто ги няма,като натиснеш предницата и като се връща може да ти разбие носа . ама оня ден 180 и не мърда
                              поне аз не забелязах де ,но не се знае. при мен също ходовата част е в окаяно състояние,задницата ми скърца на дупките,предницата ми тропа на дупки и какво ли още не... :P сега ше я почвам,че се освободих малко
                              Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Working...
                              X